hét magazine over leidinggeven op Curaçao en aruba

Archief

Coaching

online

Coaching bestaat 12,5 jaar! Bij dit koperen jubileum staan we natuurlijk graag even stil. Een korte terugblik op de afgelopen jaren met mooie interviews, bijzondere foto’s en succesmomenten.

2003

In september 2003 zag Coaching het levenslicht. Nieuwsgierig hoe dat er uit zag? Speciaal voor ons jubileum is deze editie uit de mottenballen gehaald en hier te lezen.

 

2011

Sinds 2011 publiceert Coaching jaarlijks een thema-nummer. We startten dat jaar met een mooie special over coaching en carrière, in 2012 stond ondernemen op Curaçao centraal. In jubileumjaar 2013 boekten we groot succes met de ‘groene’ editie. In 2014 inventariseerden we de trends op het gebied van de moderne werkplek en in 2015 stond de extra editie geheel in het teken van corporate social responsibility.

 

 

2013

Dat was het jaar waarin we groots het tienjarig jubileum vierden. Met zes edities, een feestelijke bijeenkomst én deelname aan de Curaçao Clean Up stak het Coaching team dit jaar de handen flink uit de mouwen.

 

 

45

Met trots maakten we de 45e editie van Coaching, de eerste van 2016. Wat een mooi moment om ook onze nieuwe lezers op Aruba te verwel­komen!

Covers

Coaching magazine heeft zich als een echte professional door de jaren heen steeds verder ontwikkeld. Kleurgebruik, typografie, foto-grafie en rubrieken groeiden mee met de lezers. In de begin­jaren werd de cover gesierd door een mooie conceptfoto, in 2013 besloten we het magazine een ‘echt’ gezicht te geven. De professionals uit diverse interviews prijkten vanaf toen op de voorzijde. Inmiddels zijn we overgestapt naar fotografie die de rode draad van een editie weergeeft, zoals gezondheid of veiligheid.

Interviews

Uiteraard zijn we trots op alle managers, leidinggevenden, ondernemers en andere professionals die hebben meegewerkt aan onze artikelen en interviews. Veel reacties kregen we op het gesprek met waarnemend gouverneur Adèle van de Pluijm Vrede in 2012 en met Steven Martina in de jubileumeditie van 2013.

Facebook

Coaching is uiteraard ook te vinden op Facebook. In 2010 werd de pagina opgezet. Nu is het bijna een vanzelfsprekend­heid, destijds vonden we het eigenlijk heel wat. Het begon in oktober 2010 met een paar voorzichtige berichten. Inmiddels hebben we de smaak te pakken en kunnen we onze volgers regelmatig trakteren op interessante artikelen, handige tips en mooie berichten. Op 1 januari begonnen we het nieuwe jaar met 1.000 volgers!

De werkplek van...

Eén van de favoriete rubrieken onder onze lezers is ‘De werkplek van...’. In deze rubriek kijken we binnen bij professionals in uiteenlopende vakgebieden. De lezer krijgt een beeld van de dagelijkse werkzaamheden van de geïnterviewde én de daadwerkelijke werkplek.

 

Coaching redacteuren bezochten inmiddels tientallen leiding­gevenden en zelfstandigen bij onder meer de brandweer, een laboratorium, Carmabi, de luchtverkeersleiding, de kustwacht , de CliniClowns en een casino. We zagen foto’s op het bureau, kinder-tekeningen aan de wand, stapels papieren op de grond en knipperende lichtjes aan het plafond.

 

Voor het eerst in de geschiedenis van Coaching bekijken we in de nieuwste editie een werkplek op Aruba.

© ABCourant 2020