hét magazine over leidinggeven op Curaçao en aruba

Archief

Coaching

online

Het Coaching-team

Coaching wordt gemaakt door een enthousiast team van professionals. Vanuit verschillende achtergronden en interesses leveren zij keer op keer een waardevolle bijdrage.

Wie zijn de gezichten achter de namen? We stellen graag een aantal teamleden aan u voor.

Sinds 2006 werkt Saskia voor het team van Coaching. In de loop der jaren groeide een kleine ondersteunende taak uit tot de centrale functie binnen het magazine. De afgelopen zes jaar was zij verantwoordelijk voor de redactie- en productiecoördinatie van Coaching en samen met collega Yolanda voor het dagelijkse reilen en zeilen van Uitgeverij Loket 1. Vanaf 1 december 2016 ondersteunt Saskia de hoofdredactie en is zij tevens eindredacteur.

Gofrie van Lieshout schrijft sinds 2016 artikelen voor Coaching magazine over management, bedrijfsprocessen en opleidingsvraagstukken. Vanaf december 2017 maakt zij tevens deel uit van de hoofdredactie. Gofrie is project-manager, trainer en organisatie-adviseur met als inhoudelijke specialisaties arbeids-marktvraagstukken en vraaggestuurd beroepsonderwijs.

In de periode 2008-2015 was zij directeur van het Kenniscentrum Beroepsonderwijs Bedrijfsleven Curaçao. In 2015 richtte zij haar eigen projectbureau Caribbean Projects op en sindsdien werkt zij voor opdrachtgevers in zowel de publieke als private sector.

 

Mike Willemse is directeur/eigenaar van ABCourant, de uitgeverij van o.a. het Antilliaans Dagblad en Coaching. Mike is geboren en getogen op Curaçao en heeft ook gewoond en gewerkt  op Aruba. Hij heeft tientallen jaren ervaring in de lokale media en is naast uitgever van Coaching tevens hoofdredacteur.

Marjolijn heeft een commerciële en marketingachtergrond en maakt sinds 2013 deel uit van het sales-team van Coaching magazine. Per 1 mei 2014 is Marjolijn tevens verantwoordelijk voor de redactie- en productiecoördinatie van Coaching. Daarnaast houdt zij zich voor Coaching bezig met speciale projecten, zoals het ontwikkelings­katern en de inCompany magazines.

Mike Willemse

Uitgever

Gofrie van Lieshout

Hoofdredactie

Saskia Matthijsse

Marjolijn Verwater

Sales

Bas Kok

Vormgeving en productie

Jeroen Jansen

Interim beleidsdirecteur

Dick Drayer

Journalist

Elisa Koek

Journalist

In 2003 introduceerde Bas Kok samen met Henk Dieperink Coaching op de Curaçaose markt. Daarnaast runde Bas jarenlang zijn eigen bureau voor vormgeving en reclame, BKCC creatieve communicatie. Twintig jaar woonde hij op het eiland. Sinds 2010 woont Bas weer in Nederland.

Ook na de overname van Coaching door ABCourant in december 2016 zal Bas verantwoordelijk blijven voor het creatieve gedeelte, de opmaak en de productie van het magazine.

Jeroen Jansen studeerde Cultuur­sociologie aan de Universiteit van Tilburg en was daar twee jaar werkzaam als onder­zoeker. In Rotterdam was hij als consultant betrokken bij projecten in opbouw­wijken. Na zijn emigra­tie richting Curaçao werkte hij kort als consultant waarna hij onderzoeker werd bij het Sociaal Kennis Centrum van de overheid.

Als medewerker van het Stafburo was hij betrok­ken bij de inrichting van de nieuwe overheid. Ook was hij kort directeur van het Nationale Plan voor Wijkaanpak. Momenteel is Jeroen interim beleids­directeur bij het Ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn. Tot voor kort was hij recensent voor het Antilliaans Dagblad. Jeroen Jansen is getrouwd en heeft twee kinderen.

Dick Drayer is journalist en werkt voor het NOS Journaal en Radio 1, Omroep MAX en de NTR. Daarnaast heeft hij een persbureau, dat bulletinnieuws levert aan een aantal radiostations op Curaçao en Novum Nieuws in Nederland. Dick schrijft voor een aantal Curaçaose kranten en bladen, waaronder Coaching, het Antilliaans Dagblad, de Amigoe en de Ñapa. Specialiteiten van Dick zijn human interest, nieuws op ‘ooghoogte’ en radiodocumentaires en -reportages.

Na drie jaar als chef-redacteur bij de nieuwswesbite Versgepest.com te hebben gewerkt, begon Elisa Koek als freelance journalist en copywriter. Haar opdrachtgevers zijn inmiddels divers, evenals haar interesses. Coaching is voor Elisa een leuke aanvulling om weer even met haar opleiding Communicatie en de zakenwereld bezig te zijn.

Drs. Josée Thissen-Rojer werkte na haar studie kunstgeschiedenis in Nederland en bij het Monumenten-bureau op Curaçao. Zij heeft ruim acht jaar als curator gewerkt bij Landhuis Bloemhof en werkt sinds 2011 voor de stichting Curaçao Art. Van 2014 tot 2017 was zij manager van Museo Tula in Landhuis Knip. Momenteel is zij werkzaam als consulent beeldende kunst bij Kas di Kultura Kòrsou. Josée is sinds december 2014 betrokken bij Coaching en schrijft over kunstenaars en de kunstwereld van Curaçao en Aruba. Zij is getrouwd en heeft twee kinderen.

Drs. Oscar A. van Dam studeerde journalistiek in Tilburg en geschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij werkt sinds 2003 als journalist op Curaçao en was onder meer redactie­chef van het Antilliaans Dagblad. Nu werkt hij als hoofdredacteur bij CBA Television, is verslaggever van Paradise FM en correspondent voor ANP en DPD in Nederland. Sinds 2005 doceert hij het keuzevak journalistiek aan de UNA. Voor Coaching interviewt Oscar oud en nieuw talent van het lokale bedrijfsleven.

Guy Cozijns is ondernemer, econoom en schrijver. Hij was werkzaam in de verzekerings-, bancaire,  pensioenfonds- en zakelijke sector. Guy houdt zich nu bezig met strategische (economische) vraagstukken en innovatieve concepten. Daarin laat hij zich onder meer inspireren door het concept van de Blauwe Economie. Daarnaast treedt hij op als sparringpartner/trainer/coach voor executives & professionals (o.a.het schrijven van speeches,  beleids- en standpuntennota’s). Hij schrijft zowel over fictie als non-fictie.

Elly is mede-eigenaar van IndigoBlue Consult, een multi-disciplinair advies-onderzoeks­bureau op Curaçao. Naast project- en programma­coördinatie is zij gespecialiseerd in toegepast sociaal-wetenschappelijk onderzoek en schrijft regelmatig achtergrond-artikelen voor het Antilliaans Dagblad. Voor Coaching beschrijft ze in de vaste rubriek Uitblinkers scripties en toekomstplannen van pas afgestudeerde studenen.

 

Josée Thissen-Rojer

Kunsthistoricus

Oscar van Dam

Journalist

Guy Cozijns

Econoom

Elly Hellings

© ABCourant 2020