hét magazine over leidinggeven op Curaçao en aruba

Het Coaching-team

Coaching wordt gemaakt door een enthousiast team van professionals. Vanuit verschillende achtergronden en interesses leveren zij keer op keer een waardevolle bijdrage. Wie zijn de gezichten achter de namen? We stellen graag een aantal teamleden aan u voor.

Saskia Matthijsse

Bas Kok

Vormgever

Mike Willemse

Uitgever

Mike Willemse is directeur/eigenaar van ABCourant, de uitgeverij van o.a. het Antilliaans Dagblad en Coaching. Mike is geboren en getogen op Curaçao en heeft ook gewoond en gewerkt  op Aruba. Hij heeft tientallen jaren ervaring in de lokale media en is naast uitgever van Coaching tevens hoofdredacteur.

Sinds 2006 werkt Saskia voor het team van Coaching. In de loop der jaren groeide een kleine ondersteunende taak uit tot de centrale functie binnen het magazine. De afgelopen zes jaar was zij verantwoordelijk voor de redactie- en productiecoördinatie van Coaching en samen met collega Yolanda voor het dagelijkse reilen en zeilen van Uitgeverij Loket 1. Vanaf 1 december 2016 ondersteunt Saskia de hoofdredactie en is zij tevens eindredacteur.

In 2003 introduceerde Bas Kok samen met Henk Dieperink Coaching op de Curaçaose markt. Daarnaast runde Bas jarenlang zijn eigen bureau voor vormgeving en reclame, BKCC creatieve communicatie. Twintig jaar woonde hij op het eiland. Sinds 2010 woont Bas weer in Nederland.

Ook na de overname van Coaching door ABCourant in december 2016 zal Bas verant-woordelijk blijven voor het creatieve gedeelte en de opmaak van het magazine.

Oscar van Dam

Journalist

Elly Hellings

Jeroen Jansen

Interim beleidsdirecteur

Jeroen Jansen studeerde Cultuur­sociologie aan de Universiteit van Tilburg en was daar twee jaar werkzaam als onder­zoeker. In Rotterdam was hij als consultant betrokken bij projecten in opbouw­wijken. Na zijn emigra­tie richting Curaçao werkte hij kort als consultant waarna hij onderzoeker werd bij het Sociaal Kennis Centrum van de overheid.

Als medewerker van het Stafburo was hij betrok­ken bij de inrichting van de nieuwe overheid. Ook was hij kort directeur van het Nationale Plan voor Wijkaanpak. Momenteel is Jeroen interim beleids­directeur bij het Ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn. Tot voor kort was hij recensent voor het Antilliaans Dagblad. Jeroen Jansen is getrouwd en heeft twee kinderen.

Drs. Oscar A. van Dam studeerde journalistiek in Tilburg en geschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij werkt sinds 2003 als journalist op Curaçao en was onder meer redactie­chef van het Antilliaans Dagblad. Nu werkt hij als hoofdredacteur bij CBA Television, is verslaggever van Paradise FM en correspondent voor ANP en DPD in Nederland. Sinds 2005 doceert hij het keuzevak journalistiek aan de UNA. Voor Coaching interviewt Oscar oud en nieuw talent van het lokale bedrijfsleven.

Elly is mede-eigenaar van IndigoBlue Consult, een multi-disciplinair advies-onderzoeks­bureau op Curaçao. Naast project- en programma­coördinatie is zij gespecialiseerd in toegepast sociaal-wetenschappelijk onderzoek en schrijft regelmatig achtergrondartikelen voor het Antilliaans Dagblad. Voor Coaching beschrijft ze in de vaste rubriek Uitblinkers scripties en toekomstplannen van pas afgestudeerde studenen.

 

Annemarie Post

Sales

Annemarie verzorgt voor Coaching de advertentieverkoop sinds de start in 2003. Door de jaren heen heeft zij een groot aantal relaties opgebouwd en met veel van hen doet zij al jaren zaken. Daarnaast is ze ook altijd actief op zoek naar nieuwe mogelijk­heden. Annemarie deed onder meer de sales voor Trade Winds, Radio Hoyer, Resida woonmagazine en Dolfijn FM, maar Coaching blijft de continue factor in haar werk.

Dick Drayer

Journalist

Dick Drayer is journalist en werkt voor het NOS Journaal en Radio 1, Omroep MAX en de NTR. Daarnaast heeft hij een persbureau, dat bulletinnieuws levert aan een aantal radiostations op Curaçao en Novum Nieuws in Nederland. Dick schrijft voor een aantal Curaçaose kranten en bladen, waaronder Coaching, het Antilliaans Dagblad, de Amigoe en de Ñapa. Specialiteiten van Dick zijn human interest, nieuws op ‘ooghoogte’ en radiodocumentaires en -reportages.

Marjolijn Verwater

Sales

Marjolijn heeft een commerciële en marketingachtergrond en maakt sinds 2013 deel uit van het sales-team van Coaching magazine. Per 1 mei 2014 is Marjolijn tevens verantwoordelijk voor de redactie- en productiecoördinatie van Coaching. Daarnaast houdt zij zich voor Coaching bezig met speciale projecten, zoals het ontwikkelings­katern en de inCompany magazines.

Elisa Koek

Journalist

Na drie jaar als chef-redacteur bij de nieuwswesbite Versgepest.com te hebben gewerkt, begon Elisa Koek een jaar geleden als freelance journalist en copywriter. Haar opdrachtgevers zijn inmiddels divers, evenals haar interesses. Coaching is voor Elisa een leuke aanvulling om weer even met haar opleiding Communicatie en de zakenwereld bezig te zijn.

Archief

© ABCourant 2018