Van > naar

Wie is er van werkplek veranderd? Managers en andere professionals op Curaçao vertellen wanneer en waarom zij een nieuwe stap in hun loopbaan hebben genomen.

 

Zo geeft u zich op voor deze rubriek

Veronika de Sampayo Garrido

van

Plan B HR Services

naar

Balance Consultancy

Darshana Persaud

van

Kadanz

naar

Balance Consultancy Group

Sharlon Isenia

van

Een Architects & Engineers Bureau

naar

TaskVision N.V.

Talisha de Vries

van

University of Curaçao

naar

LAAD Americas N.V.

Fahrida van West

van

PRGV 100% Creatie

naar

Curaçao Laboratories

Sinds augustus 2017 maakt Veronika deel uit van het team bij Balance Consultancy. Als HR Consultant richt zij zich in het beschrijven en waarderen van functiebeschrijvingen en het ondersteunen van de klanten bij herstructurering en ontwikkeling van hun organisatie, de processen en de werknemers. Het outplacementproduct Plan B van haar vorige bedrijf wordt nu onder de Balance Consultancy vlag aangeboden en samen met het Balance team staat zij klaar om de werknemers in hun kracht te begeleiden naar hun nieuwe uitdaging.

Sinds februari 2018 is Darshana werkzaam bij Balance als Recruitment Consultant. Binnen Balance houdt zij zich bezig met zowel tijdelijke als langdurige werving en selectie. Met haar lokale en internationale werkervaring in de branche, weet zij op een efficiënte manier de juiste kandidaten met opdrachtgevers te matchen. Darshana zorgt ervoor dat er langdurige relaties worden opgebouwd met klanten en creëert en vertrouwde band met werkzoekenden.

Na ruime ervaring te hebben opgedaan als projectmanager in de privésector heeft Sharlon Isenia in 2017 de overstap gemaakt naar TaskVision om fulltime verder te gaan als consultant met zijn eigen adviesbureau.  TaskVision is een onafhankelijk Project Management & Consultancy bureau, opgericht in 2004, gericht op het assisteren van haar klanten bij het realiseren van hoogwaardige technische projecten, rekening houdend met financieel-economische en technische aspecten.

After obtaining her bachelor’s degree in accounting, Talisha joined LAAD Americas N.V. (‘LAAD’) in September 2017, in the function of compliance assistant. LAAD is an offshore development bank with representation offices in 16 countries in Central and South America. Talisha is responsible for the periodic review of AML/CFT customer files and the monitoring and clearing of unusual transactions from LAAD’s international operations.

Talisha recently started a masters study in anti-money laundering and counter financing of terrorism.

Fahrida is per 2 januari 2018 werkzaam bij Curaçao Laboratories als brand manager van Glacial. Zij heeft de afgelopen 12 jaar ervaring opgedaan bij diverse reclamebureaus (zowel in Nederland als Curaçao) als project manager van diverse merken. In haar nieuwe functie ‘verhuist’ zij naar de klantzijde en zal zij Glacial onder haar hoede nemen. Tevens zal zij ondersteuning bieden aan de overige merken Senior & Co. en Chobolobo.

 

Christel Cornelisse-

de Vries

van

Balance Consultancy Group

naar

Deloitte Dutch Caribbean

Linda Reijnders

van

Amigoe di Aruba

naar

Aruba Today/Bon Dia

Roy Knippenborg

van

Saxion Hogeschool Enschede

naar

Curaçao Ecocity Projects

Ellis van Mierlo

van

Curaçao Ocean Resort

naar

Caribbean Dutch Masters

Rita Merkies

van

Citco

naar

W.R. Consulting

Per 1 december 2017 is Christel in dienst getreden bij Deloitte Dutch Caribbean als manager in de Serviceline Human Capital Consultancy, Learning & Assessments. Christel is opgegroeid op Curaçao en studeerde organisatie­psychologie aan de Universiteit van Utrecht. Zij adviseert organisaties bij talent­ontwikkeling en management development vraagstukken. Het optimaal benutten van het aanwezige talent ebinnen organisaties heeft haar grote interesse. Het uitvoeren van executive assessments binnen ontwikkel- en selectievraagstukken vormt hier een onderdeel van.

 

Linda Reijnders is a journalist and writer. She came to Aruba in 2009 and started working as a journalist for the Dutch newspaper Amigoe di Aruba. Before that time she worked for more than ten years as project manager for an incentive company in Amsterdam. End of 2015 she published her first book: We Are Aruba, a compellation of 76 life tales of worldly islanders. The book gives an insight in the multicultural society of Aruba, told by immigrants themselves. Last year she started a magazine for Amigoe: H&H magazine. Linda accepted a new challenge in her career recently: she is the new Editor in Chief of the English newspaper Aruba Today.

Na zijn opleiding werd Roy Knippenborg E-commerce and logistics manager bij Curaçao Ecocity Projects N.V. Per 1 september 2017 is hij als commercieel manager verantwoor­delijk voor de wereldwijde marketing en sales. Roy’s speciali­satie is online marketing en sales; zijn eerste project zal het opbouwen van een gestructureerd online sales- en marketingprogramma voor nieuwe en bestaande B2B klanten zijn. Daarnaast zal hij zich bezighouden met acquisitie van nieuwe klanten/distributeurs en nieuwe markten.

Vanaf september 2017 maakt Ellis deel uit van het managementteam van Caribbean Dutch Masters. Ze zal  binnen de Holiday Real-estate Beheergroep meewerken aan de realisatie van de ultieme holiday experience en de uitbreiding van het beheerpakket.

Als gediplomeerd international business manager brengt ze haar kennis en ervaring op het gebied van online en social media marketing naar Caribbean Dutch Masters, met als doel het creëren van nieuwe afzetmarktsegmenten voor luxe vakantievilla’s binnen de wereldwijde vakantiemarkt.

Rita Merkies-Groothuizen heeft het dienst­verband met Citco per 1 september 2016 opgezegd. Thans heeft zij haar eigen bedrijf: W.R. Consulting B.V.

Rita heeft jarenlange ervaring op het gebied van compliance. Momenteel adviseert zij op het terrein van regulatory compliance en compliance met anti-witwas en anti-terroristfinanciering wetgeving.

Nicole Rödel

van

Bordan Accountants & Adviseurs

naar

Baker Tilly Dutch Caribbean

Jeroen Diekerhof

van

Nyenrode Business Universiteit

naar

Baker Tilly Dutch Caribbean

Sigrid Hammelburg

van

Uitgeverij Amigoe Aruba

naar

Tempo Caribbean (Aruba)

Elior Boeldak

van

CHATA

naar

Garage Cordia

Susan Vrolijk

van

Girobank

naar

PwC Dutch Caribbean

Na ruim 9 jaar te hebben gewerkt in de accountancy in Nederland, heeft Nicole de overstap gemaakt naar het Caribisch gebied waar ze als Supervisor het Business Support Team van Baker Tilly Dutch Caribbean komt versterken. Binnen Baker Tilly Dutch Caribbean zal ze zich vooral gaan focussen op de ‘compilation of financial statements’ voor het midden- en kleinbedrijf, waar ze veel ervaring in heeft opgebouwd in Nederland. Daarnaast zal ze met haar brede accountancykennis en haar pro-actieve houding een goede bijdrage leveren aan de advisering en ondersteuning van de klanten van Baker Tilly Dutch Caribbean.

Jeroen Diekerhof is per oktober 2016 begonnen als belastingadviseur bij Baker Tilly Dutch Caribbean. Tijdens zijn studie fiscaal recht aan de Nyenrode Business Universiteit had hij een bijzondere interesse in het internationale belastingrecht en de daarmee samenhangende belastingstructuren. Na afronding van zijn studie zocht hij dan ook een uitdaging die hier bij aansloot en vond deze in Caribisch Nederland bij Baker Tilly Dutch Caribbean. Binnen Baker Tilly Dutch Caribbean richt Jeroen zich op het opstellen van (winst)belastingaangiften, adviezen en memo’s.  Met zijn sterk analytisch vermogen en kennis op het gebied van internationaal belastingrecht is hij een goede toevoeging aan het Belastingadviesteam van Baker Tilly Dutch Caribbean.

Sigrid Hammelburg is per 1 maart 2017 begonnen als Branche Directeur bij Tempo Aruba.  Tijdens haar lange loopbaan op Aruba heeft zij veelomvattende ervaring opgedaan in het bedrijfsleven. De eerste tien jaar heeft zij meerdere managementfuncties bekleed bij MetaCorp N.V.. Vervolgens werd zij directeur van Uitgeverij Amigoe waar ze zeven jaar aan het roer heeft gestaan. Daarna bood zich een unieke kans aan om directeur bij Tempo Aruba te worden. Tempo staat aan het begin van vele nieuwe innovatieve projecten, die zij, samen met het team, de komende jaren gaat realiseren.

 

Elior Boeldak (31) is begin februari 2017 begonnen als Marketing Manager bij Garage Cordia Curaçao. Als marketing manager is hij eindverantwoordelijk voor het marketen van het merk Toyota en een brede scala aan producten en services die Cordia biedt.

Elior is gespecialiseerd in corporate branding, social media marketing, event planning en public relations. Bij Garage Cordia zal hij zijn kennis en jarenlange ervaring met veel passie verder ontwikkelen.

 

Susan is a marketing and communications professional with over ten years of experience.

She has diverse skills and qualifications in a variety of functions, mostly in Financial Service

Marketing. She has been brand gatekeeper, spokesperson, concept developer, trainer and leader.

At PwC Dutch Caribbean she will be supporting the Partners within this region in the develop­ment of the brand and communication activities. Furthermore she will be in charge of proper implementation of the brand usage and brand expressions across the Dutch Caribbean. Change management and reputation management are also part of her portfolio.

 

Opgeven voor Van > naar

Om in aanmerking te komen voor plaatsing in de rubriek Van > naar in Coaching magazine en online, dient u het formulier rechts volledig in te vullen en een (pas)foto van uzelf aan te leveren.

In de omschrijving van ongeveer 80 woorden in het Nederlands moet worden opgenomen:

-  van (voormalige werkgever/organisatie)

-  naar (nieuwe werkgever/organisatie)

-  een korte omschrijving met:

 - uw nieuwe functie, eventueel met ingangsdatum;

 - uw kennis, expertise, ervaring;

 - uw werkzaamheden en uitdagingen in de nieuwe functie

 

Digitale (pas)foto

- formaat minimaal 500 Kb (jpeg)

> Pasfoto sturen

Vermeld duidelijk uw naam bij uw pasfoto.

De redactie behoudt zich het recht voor aangeleverde teksten te wijzigen dan wel in te korten, uiteraard zorg dragend voor het vermelden van de juiste informatie.

 

 

 

Verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Gegevens ontvangen.

 

hét magazine over leidinggeven op Curaçao en aruba

Archief

© ABCourant 2018