hét magazine over leidinggeven op Curaçao en aruba

Archief

Van > naar

Wie is er van werkplek veranderd? Managers en andere professionals op Curaçao vertellen wanneer en waarom zij een nieuwe stap in hun loopbaan hebben genomen.

 

Zo geeft u zich op voor deze rubriek

Nicole Rödel

van

Bordan Accountants & Adviseurs

naar

Baker Tilly Dutch Caribbean

Jeroen Diekerhof

van

Nyenrode Business Universiteit

naar

Baker Tilly Dutch Caribbean

Sigrid Hammelburg

van

Uitgeverij Amigoe Aruba

naar

Tempo Caribbean (Aruba)

Elior Boeldak

van

CHATA

naar

Garage Cordia

Susan Vrolijk

van

Girobank

naar

PwC Dutch Caribbean

Na ruim 9 jaar te hebben gewerkt in de accountancy in Nederland, heeft Nicole de overstap gemaakt naar het Caribisch gebied waar ze als Supervisor het Business Support Team van Baker Tilly Dutch Caribbean komt versterken. Binnen Baker Tilly Dutch Caribbean zal ze zich vooral gaan focussen op de ‘compilation of financial statements’ voor het midden- en kleinbedrijf, waar ze veel ervaring in heeft opgebouwd in Nederland. Daarnaast zal ze met haar brede accountancykennis en haar pro-actieve houding een goede bijdrage leveren aan de advisering en ondersteuning van de klanten van Baker Tilly Dutch Caribbean.

Jeroen Diekerhof is per oktober 2016 begonnen als belastingadviseur bij Baker Tilly Dutch Caribbean. Tijdens zijn studie fiscaal recht aan de Nyenrode Business Universiteit had hij een bijzondere interesse in het internationale belastingrecht en de daarmee samenhangende belastingstructuren. Na afronding van zijn studie zocht hij dan ook een uitdaging die hier bij aansloot en vond deze in Caribisch Nederland bij Baker Tilly Dutch Caribbean. Binnen Baker Tilly Dutch Caribbean richt Jeroen zich op het opstellen van (winst)belastingaangiften, adviezen en memo’s.  Met zijn sterk analytisch vermogen en kennis op het gebied van internationaal belastingrecht is hij een goede toevoeging aan het Belastingadviesteam van Baker Tilly Dutch Caribbean.

Sigrid Hammelburg is per 1 maart 2017 begonnen als Branche Directeur bij Tempo Aruba.  Tijdens haar lange loopbaan op Aruba heeft zij veelomvattende ervaring opgedaan in het bedrijfsleven. De eerste tien jaar heeft zij meerdere managementfuncties bekleed bij MetaCorp N.V.. Vervolgens werd zij directeur van Uitgeverij Amigoe waar ze zeven jaar aan het roer heeft gestaan. Daarna bood zich een unieke kans aan om directeur bij Tempo Aruba te worden. Tempo staat aan het begin van vele nieuwe innovatieve projecten, die zij, samen met het team, de komende jaren gaat realiseren.

 

Elior Boeldak (31) is begin februari 2017 begonnen als Marketing Manager bij Garage Cordia Curaçao. Als marketing manager is hij eindverantwoordelijk voor het marketen van het merk Toyota en een brede scala aan producten en services die Cordia biedt.

Elior is gespecialiseerd in corporate branding, social media marketing, event planning en public relations. Bij Garage Cordia zal hij zijn kennis en jarenlange ervaring met veel passie verder ontwikkelen.

 

Susan is a marketing and communications professional with over ten years of experience.

She has diverse skills and qualifications in a variety of functions, mostly in Financial Service

Marketing. She has been brand gatekeeper, spokesperson, concept developer, trainer and leader.

At PwC Dutch Caribbean she will be supporting the Partners within this region in the develop­ment of the brand and communication activities. Furthermore she will be in charge of proper implementation of the brand usage and brand expressions across the Dutch Caribbean. Change management and reputation management are also part of her portfolio.

 

Peter van Dort

van

VanEps Kunneman VanDoorne St. Maarten

naar

VanDort Law Curaçao

Lisette Schotborg

van

Zorgwerk

naar

Balance Consultancy Group

Patrick Bentvelsen

van

EY Dutch Caribbean

naar

ENNIA

Didier van Wordragen

van

EPSN Workforce Group, Nederland

naar

Balance Consultancy Group

Barbara Pothof-van Wijk

van

Stichting CliniClowns Curaçao

naar

Dolphin Suites

Met ingang van dit jaar heeft Peter van Dort officieel zijn eigen advocatenkantoor op Curaçao geopend. Peter heeft ruime internationale ervaring in zowel het bedrijfsleven als de advo­ca­tuur. In Nederland werkte hij onder andere als manager in de vastgoedsector en als advocaat bij een groot advocatenkantoor. In de Nederlandse Caraïben werkte hij bij het grootste lokale advocatenkantoor, waar hij tevens de vestiging in Sint Maarten heeft opgezet en gemanaged. VanDort Law richt zich met name op ondernemers en is gespecialiseerd in ondernemingsrecht, (internationaal) contractenrecht, huur- en onroerend goedrecht, geschillenbeslechting en mededingingsrecht.

Lisette Schotborg is per 17 oktober 2016 als Recruitment Consultant werkzaam bij Excellent Uitzendbureau (Balance Consultancy Group). Na 12 jaar werk in Nederland op een uitzendbureau gespecialiseerd in de zorg en welzijn, heeft ze de overstap naar Curaçao gemaakt. In Nederland hield zij zich bezig met het coördineren en uitwerken van processen op de werkvloer. Vooral de dynamiek van het werken op een uitzendbureau spreekt haar aan. Lisette haalt energie uit contact met mensen, met oog voor kwaliteit, professionaliteit, motivatie, persoonlijke groei en passie.

 

Na 14 jaar werkzaam te zijn geweest als extern consultant heeft Patrick Bentvelsen per 1 augus­tus 2016 de overstap gemaakt van EY Dutch Caribbean naar ENNIA. Hij is als Manager Project Office verantwoordelijk voor de projectportfolio van de organisatie: prioritering, planning en uitvoering van projecten en borging van de projectresultaten in de lijn. Patrick is tevens verantwoordelijk voor de aansturing van het Project Office team dat bestaat uit projectleiders en businessanalisten. Zijn brede ervaring op het gebied van project- en change management in de financiële sector, zowel op de eilanden als in Nederland, komt uitstekend van pas in zijn nieuwe functie bij ENNIA.

Didier van Wordragen heeft zich aangesloten bij de Balance Consultancy Group als hoofdverantwoordelijke voor Balance Marketing & Communications. Didier is een bekwame, ervaren en gecertifi­ceerde Marketing & Communications specialist. Hij adviseert bedrijven en organisaties op het gebied van marketing (offline en online), communicatie, (re)positionering en branding en mediastrategie. Hij zal zijn vaardigheden, ervaring en energie inzetten voor de groei en kwaliteitsverbeteringen van Balance Consultancy Group.

Na 5 jaar als general manager van Stichting CliniClowns Curaçao is Barbara Pothof per 1 augustus 2015 gestart als operations manager bij Dolphin Suites. Dolphin Suites is het eerste hotel in het Caribisch gebied dat voldoet aan de wensen en behoeften van ieder persoon, in het bijzonder voor gasten met een lichamelijke beperking. Als operations manager overziet zij de gehele organisatie, van human resources tot housekeeping & maintenance en van facility management tot security en financiën.

Phyllis van den Hout

van

Soliana Bonapart & Aardenburg III

naar

Balance Recruitment

Ronald Ketellapper

van

Stichting International Pension Solutions

naar

Guardian Group Fatum

Walter Putman

van

Crowe Horwath Foederer Amsterdam

naar

Caribbean Payroll Company (CPC) Curaçao

Zsani Boeldak

van

Erasmus Universiteit Rotterdam

naar

Buck Consultants

Vincent Coevert

van

PwC Dutch Caribbean

naar

Deloitte Dutch Caribbean

Phyllis van den Hout is per 1 augustus 2016 aangesloten bij Balance Consultancy Group als Recruitment Consultant, nadat zij zes jaar als advocaat actief is geweest op onder andere het gebied van ondernemingsrecht, arbeidsrecht en geschillenbeslechting (litigation). Daarvóór heeft Phyllis zich ruim vier jaar ingezet voor CIFA, de belangen-vereniging voor de (internationale) financiële sector.

Voor Phyllis is het persoonlijke contact met de mens van belang en het actief op zoek gaan naar een oplossing op maat. Dat is dan ook voornamelijk wat haar aanspreekt in haar nieuwe rol bij Balance waar zij zich vooralsnog voornamelijk gaat richten op het uitbreiden van de uitzendtak van Balance (Excellent Uitzendbureau).

 

Ronald Ketellapper is per 1 juli 2016 begonnen als Vice President Life, Pensions & Health van Guardian Group Fatum. Met een achtergrond als econometrist heeft hij voordien ruim 30 jaar bij verschillende verzekeraars en pensioenbedrijven in Nederland gewerkt. De laatste twee jaar was hij bestuurder bij i-PensionSolutions, een premiepensioeninstelling die in 2014 is opgericht en een licentie van De Nederlandsche Bank heeft gekregen. Hij ziet het als een prachtige uitdaging om met zijn visie op de markt en zijn kennis en ervaring bij te dragen aan het managen van de producten en diensten van Guardian Group Fatum.

 

Met ingang van 1 juli is Walter Putman als partner toegetreden bij CPC. Hij heeft vele jaren ervaring in de fiscaliteit. Walter is gestart bij BDO in Curaçao en heeft vervolgens zijn carière in Nederland voortgezet, onder andere bij Deloitte. De toename van het aantal clienten gaf ruimte voor een tweede partner bij CPC.

CPC heeft vestigingen op Cuaçao en St. Maarten en is actief op Aruba en de BES-eilanden. Met Walter kan CPC verder groeien als dé payroll­specialist binnen de Caribbean.

 

Zsani Boeldak is in januari 2016 begonnen als actuarieel consultant bij Buck Consultants. Na haar bèta­studie Econometrics and Management Science aan de Erasmus Universiteit Rotterdam was het tijd om terug te keren naar Curaçao. Tijdens haar studie is de interesse in het actuariaat ontstaan. Buck Consultants is wereldwijd actief met actuarissen en pensioen­specialisten. Zsani houdt zich bezig met actuariële berekeningen en ondersteunt bij de advisering en certificering van levensverzekeraars, pensioenfondsen, werkgevers en directeuren-­grootaandeelhouders in het Caribisch gebied. Zij wordt opgeleid tot actuaris.

Vincent Covert is per 1 januari 2016 gestart als manager audit. Jaarrekeningcontroles zullen door Vincent worden geleid in de rol als manager. Vincent is vanaf 2011 afgestudeerd register accountant met ervaring in jaarrekeningcontroles in zowel de profit- als de non-profit­sector op Curaçao. Ook heeft hij ruime ervaring in het aanbieden van aanverwante assurance opdrachten en andere specifieke werkzaamheden als accountant. Zijn uitdaging ligt in het benutten van de vijf jaar ervaring in Nederland en de vijf jaar ervaring op Curaçao in deze sector.

Opgeven voor Van > naar

Om in aanmerking te komen voor plaatsing in de rubriek Van > naar in Coaching magazine en online, dient u het formulier rechts volledig in te vullen en een (pas)foto van uzelf aan te leveren.

 

 

 

Verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Gegevens ontvangen.

 

In de omschrijving van ongeveer 80 woorden in het Nederlands moet worden opgenomen:

-  van (voormalige werkgever/organisatie)

-  naar (nieuwe werkgever/organisatie)

-  een korte omschrijving met:

 - uw nieuwe functie, eventueel met ingangsdatum;

 - uw kennis, expertise, ervaring;

 - uw werkzaamheden en uitdagingen in de nieuwe functie

 

Digitale (pas)foto

- formaat minimaal 500 Kb (jpeg)

> Pasfoto sturen

Vermeld duidelijk uw naam bij uw pasfoto.

De redactie behoudt zich het recht voor aangeleverde teksten te wijzigen dan wel in te korten, uiteraard zorg dragend voor het vermelden van de juiste informatie.

© ABCourant 2017